Tarihçemiz

ÇATKAYA İLKOKULU ve ORTAOKULUNUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1929 yılında Kadamut mahallesinde Cumhuriyetin ilkokullarından biri olarak kuruldu. Samsun merkeze 10 km mesafede olan okulumuz, 1997 Yılında İlköğretim okuluna dönüştürülerek Çatkaya İlköğretim Okulu adını almıştır.

Okulumuz 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılından itibaren yeni yapılan binada eğitim öğretime devam etmekte olup, daha önce kooperatif olarak faaliyet gösteren bina, ek bina olarak kullanılmaktadır.

            4+4+4 Eğitim sistemi ile birlikte Çatkaya İlköğretim Okulu olan okulumuz, 2012/2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren Çatkaya İlkokulu ve Çatkaya Ortaokulu olarak ayrılmıştır. Okulumuz aynı zamanda taşıma merkezi olan bir okuldur.

             Okulumuz kalorifer (katı yakıt) ile ısınmakta olup, su ihtiyacı mahallenin şebeke suyundan karşılanmaktadır.

          1 bilgi teknoloji sınıfı, 1 fen labaratuvarı, 1 anasınıfı, 4 ilkokul sınıfı, 4 ortaokul sınıfı, 1 zeka oyunları atölyesi, 1 kütüphane, öğretmen ve idareci odaları, mescid ve taşımalı erişim öğrencilerimize sıcak yemek verilen bir yemekhanemiz bulunmaktadır. Tüm sınıflarımızda akıllı tahta ve projeksiyon kullanılmaktadır. 

Çatkaya İlkokulu ve Ortaokulu olarak 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 4 Sınıf Öğretmeni, 1 Okul Öncesi Öğretmeni, 1 Türkçe Öğretmeni, 1 Fen Bilimleri Öğretmeni, 1 Sosyal Bilgiler Öğretmeni, 1 Matematik Öğretmeni, 1 İngilizce Öğretmeni, 1 Beden Eğitimi Öğretmeni, 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni, 1 Din K. Ve A. B. Öğretmeni ve 3 hizmetli personelimiz bulunmaktadır.  22/11/2022

 Murat YILDIRIM

    Okul Müdürü




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi